Innocheese: Στόχοι του έργου

 
Οι στόχοι του έργου είναι οι ακόλουθοι:

  • Μελέτη και ανάδειξη της διατροφικής αξίας, της φυσικής αντιοξειδωτικής και αντιθρομβωτικής δράσης του ελαιόλαδου και των βοτάνων (π.χ. ρίγανη, δενδρολίβανο, σκόρδο) και των άλλων φυσικών συστατικών που θα χρησιμοποιηθούν από την περιοχή της Μυτιλήνης.
  • Επιλογή των κατάλληλων Α υλών και δημιουργία συνταγής για το σκληρό τυρί θα διαθέτει άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά καθώς και καρδιοπροστατευτική δράση.
  • Επιλογή της κατάλληλης τεχνολογίας και πιλοτική παραγωγή του τυριού σύμφωνα με τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στην ανθρώπινη διατροφή και την επιστήμη της γαλακτοκομίας, που θα αποτελέσει ένα εναλλακτικό φυσικό και υγιεινό λειτουργικό τρόφιμο, πηγή πρωτεΐνης, λιπαρών οξέων, ασβεστίου και βιοδραστικών συστατικών με αποδεδειγμένα θετικά αποτελέσματα στην ανθρώπινη υγεία.
  • Οργανοληπτικός έλεγχος και έρευνα αγοράς για το νέο παραγόμενο προϊόν.
  • Ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του νέου προϊόντος.
  • Μελέτη – επιλογή συσκευασίας και προσδιορισμός της διάρκεια ζωής σε συνθήκες εκτός ψυγείου του νέου προϊόντος.
  • Σύνταξη επιχειρηματικού σχεδίου διάθεσης του τελικού προϊόντος.

Τελικός στόχος του έργου είναι η παραγωγή και ολοκληρωμένη μελέτη ενός τυριού υψηλής διατροφικής και προστιθέμενης αξίας με βολικά χαρακτηριστικά συντήρησης και συσκευασίας, το οποίο:

  • α) Θα υπερτερεί ως προς τη διατροφική αξία σε σχέση με τα εμπορικά διαθέσιμα προϊόντα
  • β) Θα συμβάλλει στην αύξηση των σημείων πώλησης, του όγκου των πωλήσεων και στη φήμη της επιχείρησης.
  • γ) Θα συμβάλλει στην απόκτηση τεχνογνωσίας της εταιρείας από τη συνεργασία της με το πανεπιστήμιο και δημιουργία κουλτούρας καινοτομίας και ανάπτυξης.
  • δ) Θα συμβάλλει ισχυρά στην επιπλέον οικονομική ανάπτυξη της επιχείρησης.