Η ιστορία μας
Η ιστορία των τυροκομικών προϊόντων Θυμέλης ξεκινά το 1945 στο νησί της Λέσβου στο βορειοανατολικό Αιγαίο πέλαγος. Ο Ευριπίδης Θυμέλης είναι ο ιδρυτής του τυροκομείου Θυμέλη, μέλος μιας άλλης γενιάς παραδοσιακών τυροκόμων και ένας από τους γηραιότερους που σχετίζονται με το συγκεκριμένο επάγγελμα. Είναι αυτός που κατάφερε να αξιοποιήσει τις πρώτες ύλες που προσφέρει το νησί, για την παραγωγή των τυροκομικών προϊόντων. Παραγωγή σε τυρί, κεφαλοτύρι, γραβιέρα, φέτα και βούτυρο. Έτσι στα μέσα του προηγούμενου αιώνα ξεκίνησε στην Άντισσα, μια από τις καλύτερες ελληνικές τυροκομικές βιομηχανίες.