parallax background

Ανακαλύψτε την ιστορία της εταιρίας μας

Συνεχίζεται αδιάκοπα από το 1945

Η ιστορία μας

Η ιστορία των τυροκομικών προϊόντων Θυμέλης ξεκινά το 1945 στο νησί της Λέσβου στο βορειοανατολικό Αιγαίο πέλαγος. Ο Ευριπίδης Θυμέλης, ο ιδρυτής του τυροκομείου Θυμέλη, μέλος μιας άλλης γενιάς παραδοσιακών τυροκόμων και ένας από τους γηραιότερους που σχετίζονται με το συγκεκριμένο επάγγελμα είναι και αυτός που κατάφερε να αξιοποιήσει τις πρώτες ύλες που προσφέρει το νησί για την παραγωγή των τυροκομικών προϊόντων. Έτσι στα μέσα του προηγούμενου αιώνα ξεκίνησε στην Άντισσα μια από τις καλύτερες ελληνικές τυροκομικές βιομηχανίες.
parallax background

Ανακαλύψτε την ιστορία της εταιρίας μας

Συνεχίζεται αδιάκοπα από το 1945

Η ιστορία μας

Η ιστορία των τυροκομικών προϊόντων Θυμέλης ξεκινά το 1945 στο νησί της Λέσβου στο βορειοανατολικό Αιγαίο πέλαγος. Ο Ευριπίδης Θυμέλης, ο ιδρυτής του τυροκομείου Θυμέλη, μέλος μιας άλλης γενιάς παραδοσιακών τυροκόμων και ένας από τους γηραιότερους που σχετίζονται με το συγκεκριμένο επάγγελμα είναι και αυτός που κατάφερε να αξιοποιήσει τις πρώτες ύλες που προσφέρει το νησί για την παραγωγή των τυροκομικών προϊόντων. Έτσι στα μέσα του προηγούμενου αιώνα ξεκίνησε στην Άντισσα μια από τις καλύτερες ελληνικές τυροκομικές βιομηχανίες.

Το νησί μας, η Λέσβος

Η Λέσβος, το τρίτο μεγαλύτερο νησί στον ελλαδικό χώρο, ξεχωρίζει για τις γεωμορφολογικές της ιδιαιτερότητες αλλά και την πλούσια σε αρωματικά βότανα χλωρίδα της. Τα βοσκοτόπια του νησιού ενδείκνυνται για την βόσκηση των γαλακτοπαραγωγών ζώων, τα οποία τρέφονται τόσο σε ορεινά όσο και σε παραθαλάσσια λιβάδια. Με άλλα λόγια η άριστη πρώτη ύλη, δηλαδή το αιγοπρόβειο γάλα, προϊόν της τοπικής κτηνοτροφίας, σε συνδυασμό με την εμπειρία χρόνων στην τέχνη και επιστήμη της τυροκομίας είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν απόλυτα τα προϊόντα της εταιρίας Θυμέλης.
Στηρίζοντας λοιπόν διαχρονικά τους τοπικούς παραγωγούς παράγει τα εξαιρετικά τους προϊόντα:
♦ Κασέρι Π.Ο.Π.
♦ Γραβιέρα
♦ Λαδοτύρι Π.Ο.Π.
♦ Κεφαλοτύρι
♦ Φέτα Π.Ο.Π.
♦ Βούτυρο
parallax background

Η δουλειά μας

Αυτό όμως που καθιστά την συγκεκριμένη εταιρία και τα προϊόντα της ξεχωριστά είναι η αγάπη και η γνώση για την τυροκομία και την παραγωγή στο νησί των απογόνων του φύλακα των ανεμών, του Αίολου. Στο πέρας τριών τετάρτων του αιώνα έχει καταφέρει να διατηρήσει τις παραδοσιακές άξιες της, ίδιες με εκείνες που είχε ο Ευριπίδης Θυμέλης το 1945 στην αρχή του εγχειρήματος του. Με πυξίδα και γνώμονα την παράδοση οι άξιες αυτές αποτελούν ορόσημο για την παραγωγή. Το γεγονός πως εργάζεται ακατάπαυστα για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της σημαίνει ταυτόχρονα πως σεβόμενοι τις ρίζες της κοιτά μπροστά. Συγκεκριμένα το 2009 η άριστη ποιότητα τους πιστοποιήθηκε με ISO22000.
parallax background

Η δουλειά μας

Αυτό όμως που καθιστά την συγκεκριμένη εταιρία και τα προϊόντα της ξεχωριστά είναι η αγάπη και η γνώση για την τυροκομία και την παραγωγή στο νησί των απογόνων του φύλακα των ανεμών, του Αίολου. Στο πέρας τριών τετάρτων του αιώνα έχει καταφέρει να διατηρήσει τις παραδοσιακές άξιες της, ίδιες με εκείνες που είχε ο Ευριπίδης Θυμέλης το 1945 στην αρχή του εγχειρήματος του. Με πυξίδα και γνώμονα την παράδοση οι άξιες αυτές αποτελούν ορόσημο για την παραγωγή. Το γεγονός πως εργάζεται ακατάπαυστα για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της σημαίνει ταυτόχρονα πως σεβόμενοι τις ρίζες της κοιτά μπροστά. Συγκεκριμένα το 2009 η άριστη ποιότητα τους πιστοποιήθηκε με ISO22000.
parallax background

Μονάδα παραγωγής


Πιστοποιητικά


Βραβεία


award Thimelis
award graviera Thimelis
award Thimelis
award Thimelis