Innocheese: Ενότητες εργασίας του έργου

 
Οι ενότητες εργασία (Ε.Ε.) του έργου είναι οι εξής:

ΕΕ1: Μελέτη της διατροφικής αξίας, των λειτουργικών και των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών των Α υλών που θα επιλεγούν για την παραγωγή του νέου τυριού. Έλεγχος αντιοξειδωτικής δράση Α υλών – βοτάνων και εύρεση του κατάλληλου μείγματος βοτάνων και ελαιολάδου. Χημικές αναλύσεις αυτού. Έλεγχος αντιμικροβιακής δράσης του τελικού μείγματος με εξειδικευμένες μικροβιολογικές δοκιμές και μικροβιολογικές αναλύσεις.

ΕΕ2: Πιλοτική παραγωγή νέου καινοτόμου τυριού. Τυροκόμιση με διάφορες αναλογίες αλατιού και λιπαρών και ωρίμανση – συντήρηση στο μείγμα ελαιόλαδου – βοτάνων που θα καταλήξουμε από την 1η ΕΕ.

ΕΕ3: Μελέτη της αντιοξειδωτικής και αντομικροβιακής in vitro δράσης των παραγόμενων πιλοτικών τυριών και ανάδειξη της διατροφικής αξίας τους. Χημικός, μικροβιολογικός και οργανοληπτικός έλεγχος των προϊόντων που θα προκύψουν από την 2η ΕΕ. Επιλογή του καλύτερου δείγματος, εύρεση τρόπου και υλικού συσκευασίας, και επιλογή των κατάλληλων συνθηκών διατήρησης του προϊόντος, καθώς πρόκειται για καινοτόμο τυρί που συντηρείται στο λάδι εμπλουτισμένο με το μείγμα βοτάνων και διατηρείται σε συνθήκες περιβάλλοντος (εκτός ψυγείου).

ΕΕ4: Έλεγχος ποιότητας και ασφάλειας του νέου προϊόντος και προσδιορισμός της διάρκειας ζωής του. Οργανοληπτικός έλεγχος από πάνελ καταναλωτών. Εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου (Business plan) και εμπορική αξιοποίηση των αποτελεσμάτων.